Afscheid Fred van der Ham

Na een dienstverband van ruim 40 jaar in verschillende functies, van leerkracht en later directie tot bestuurder, binnen De Akker (en haar rechtsvoorgangers), nam Fred van der Ham op 5 november 2020 afscheid van alle medewerkers.

Het afscheid had hij zich heel anders voorgesteld. Zoals altijd wilde hij zijn collega’s verrassen met een inspirerende bijeenkomst en ook een afscheidsreceptie voor genodigden. Deze konden helaas niet doorgaan. De huidige ontwikkeling van het coronavirus maakt het helaas niet verantwoord in een grote groep bij elkaar te komen.
Daarom werd het plan omgedraaid. Fred kwam in een verhuiswagen van Kattenberg (hij heeft wat verhuizingen binnen de akker geïnitieerd) langs de scholen van De Akker en kon daar op enige afstand in ieder geval zijn collega’s groeten.

Klik op de foto’s voor vergroting 

Op deze scholen; De Schaapskooi, De Looschool, De Timotheüsschool, De Regenboog , Het Noordermerk, Koldewijn Schoele en de Nassauschool werd rond 12:00 uur ook een feestelijke lunch bezorgd voor het gehele team.

De scholen hadden een gezamenlijk lied en iedere school verzorgde een couplet. Ook gaf iedere school z’n eigen invulling wanneer Fred op de school afscheid kwam nemen.

De Akker heeft in Fred een betrokken, eigentijds bestuurder gehad die zich graag liet inspireren en ook zelf anderen kon inspireren.